Gorghiu a luat FOC după decizia CCR privind ilegalitatea purtării măştilor în exterior: Este controversată!

rranci
Alina Gorghiu crede că legea va trece, totuși, de Curtea Constituțională

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că i se pare controversată decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională instituirea purtării obligatorii a măștii de protecție în aer liber.

CITEŞTE ŞI: Arafat, după decizia CCR privind masca de protecţie: „Măsura nu se aplică la spaţiile închise”

„Tocmai pentru ca este o decizie care mie mi se pare controversata, nu as vrea sa spun nimic pana nu vad motivarea Curtii. Hai sa discutam concret, daca maine mergem cu transportul public, la cat e de contagios Omicron, purtam sau nu purtam masca? Cumva cred ca este o scapare in ce a prezentat presa. Decizia e una care a fost prezentat in toata lumea, nu doar in Romania. Guvernul a incercat sa protejeze populatia”, a afirmat vicepreședintele PNL.

Decizia CCR

Judecătorii CCR au decis, marți, în unanimitate, că este neconstituțional actul normativ care prevede că pe durata stării de alertă, prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. Efectul deciziei CCR este că articolul este eliminat din legislație.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here