Gabriel Oprea face un nou ghișeft politic, la europarlamentare

listele UNPR Gabriel Oprea face un nou ghișeft politic, la europarlamentare

După ce s-a convins că el nu este vreun Isus politic și nici UNPR-ul nu este vreun Lazăr, Gabriel Oprea încearcă să reintre în joc pe ușa din dos. Gabriel Oprea face un nou ghișeft politic, la europarlamentare.

Cum negocierile directe nu au mers bine nici cu Pro România și nici cu PSD, Gabriel Oprea a luat-o pe ocolite: l-a convins pe europarlamentarul PSD Claudiu Ciprian Tănăsescu să-și petreacă ultimele luni de mandat în Parlamentul European în ograda UNPR – partid în care Tănăsescu și-a transferat recent interesul național.

Troc cu locuri de reprezentanți în secțiile de vot. Gabriel Oprea face un nou ghișeft politic, la europarlamentare

Cum nu are nicio șansă de a fi renominalizat europarlamentar de PSD, Tănăsescu nu a pierdut nimic. Cu un europarlamentar în dotare, UNPR a câștigat în schimb dreptul de a avea reprezentanți în toate secțiile de votare la scrutinul din 26 mai iar ăsta este un avantaj imens în mâna unui negociator de profesie ca Gabriel Oprea. El poate acum să ”închirieze” locurile de reprezentanți contra unor avantaje politice și este ceea ce va face în mod cert în perioada următoare.

Dacă de ceva trocuri e loc, greu merge cu reanimarea UNPR-ului mai ales că acum pesediștii au la îndemână un nou debușeu și încă unul mai select decât UNPR-ul lui Oprea – este vorba despre Pro România lui Victor Ponta. Deși Gabriel Oprea evocă scoruri fabuloase (și niciodată atinse) din trecutul lui și al UNPR-ului, realitatea este că ”partidul generalilor” s-a confruntat pe cont propriu cu electoratul doar la niște alegeri locale iar scorurile obținute spun tot: 2,47% în 2012 și 2,67% în 2016. În plus, cât timp Oprea a stat pe bară mesajul naționalist a ajuns să răsune în gurile pesediștilor (vezi Dragnea) și cele ale lui Ghiță și PRM-PRU, concurența în zona ”interesului național” a devenit una acerbă în prezent.

Martiraj politic: familia Oprea, lăsată de ”intelligence” fără doctorate

Concomitent cu negocierea locurile de reprezentanți în secțiile de votare, Gabriel Oprea merge și pe o cale de mult bătătorita de politicieni, aceea a victimizării. Concret, Oprea se prezintă ca victimă a serviciilor ”intelligence”, ba chiar acuză serviciile cu pricina și de ”executarea” fiicei și ginerelui său.

”Planul pentru executarea lui Gabriel Oprea continuă. După ce luna trecută mi-a fost atacat fiul, în mod intelligence, pentru că a îndrăznit să-și depună dosarul la un concurs pentru un post de debutant, iată că atacurile la familie continuă.Cosiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor pentru fiica mea și ginerele meu (…) Și această acțiune se înscrie în linia unui plan ticluit pentru ca eu si UNPR să fim eliminați din politică. În anul 2015, aveam 32% în sondaje, iar partidul peste 11% și 500.000 de membri”, reclamă Oprea. Care să nu uităm că este acuzat la rândul lui că și-a plagiat teza de doctorat…

LĂSAȚI UN MESAJ

*