Germania îi mulţumeşte lui David Bowie: a ajutat la căderea Zidului Berlinului. Mesajul lui David Cameron

David BowieMinisterul german de Externe i-a mulțumit luni lui David Bowie pentru că a contribuit la căderea Zidului Berlinului, prin hitul său „Heroes”, una dintre piesele emblematice din timpul Războiului Rece.

Legenda rockului britanic a murit la vârsta de 69 de ani, în urma unui cancer, la două zile după ce își lansase cel de-al 25-lea album. Vestea a provocat tupoare și a declanșat o avalanșă de reacții în întreaga lume.

„Le revedere, David Bowie. Ești, acum, printre #Heroes (eroi – n.red.). Îți mulțumim că ai ajutat la căderea Zidului”, a scris ministerul pe contul său de Twitter. Piesa a fost scrisă în perioada în care David Bowie locuia la Berlin, la sfârșitul anilor 1970, când artisul fugea de enormul succes, dar și de dependența de droguri. În acea perioadă, el observase la Zidul Berlinului un cuplu de îndrăgostiți care se sărutau, o scenă care se regăsește în „Heroes” ca un apel la dragoste, pentru a depăși divergențele.

David Bowie a cântat această piesă în timpul unui concert pe care l-a susținut în fața Reichstag-ului, nu departe de Zidul Berlinului, în 1987, în timp ce sute de locuitori din Berlinul de Est îl puteau asculta de cealaltă parte a Cortinei de Fier.

Şi premierul britanic David Cameron a deplâns moartea lui David Bowie. „Am crescut ascultându-l şi urmărindu-l pe geniul pop David Bowie. Era un maestru al reinventării şi îi ieşea bine de fiecare dată. O pierdere uriaşă”, a scris Cameron pe Twitter.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here