Gafă de proporții: Elevii unui liceu au primit la Bacalaureat subiectele din 2019

Elev . Sursa Foto: Free-Photos/Pixabay.com
Elev FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Situație incredibilă la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir. Elevii care au participat la examenul de Bacalaureat de anul acesta, au dat proba la Geografie de două ori. Patru membri ai comisiei de examen le-au dat elevilor subiectele greșite. Mai exact le-au printat pe cele din 2019. Cei patru vinovați au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nici o comisie de examen.

Potrivit ziarului Alba24.ro, Comisia a început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase. Când au ajuns la subiectul de Geografie, acesta nu a putut fi printat și comisia a trecut mai departe.

După ce au terminat de tipărit toate subiectele, comisia a revenit la subiectul de Geografie și într-un final l-au scos la imprimantă. Numai că, aceștia nu și-au dat seama că l-au scos pe cel din 2019.

Dan Cherecheș, șeful de comisiei la nivel județean, a explicat că cei patru membri din comisie au verificat lizibiltatea subiectelor, dar nici unul nu a verificat și data.

Subiectele au fost duse în sălile de examen și predate elevilor. Aceștia au început să le rezolve, dar după un timp comisia de examen și-a dat seama că sunt greșite, însă era prea târziu.

La ora 14.00, potrivit metodologiei, elevii au dat din nou examenul, dar de data aceasta cu subiectele de rezervă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.