Gabriel Dumitrașcu, președinte CA RADET: Fuziunea RADET – ELCEN este o măsură cel puţin ineficientă

Avarie la RADET
Avarie la RADET

Gabriel DumitrașcuPreședintele Consiliului de Administrație al Regiei de termoficare din Capitală, Gabriel Dumitrașcu este de părere că fuziunea RADET – ELCEN este o măsură cel puţin ineficientă. Dumitrașcu a făcut această declarație în studioul Adevărul Live.

„Este o mare confuzie aici. Nu poţi să iei astfel de decizii (n.r. – fuziunea RADET – ELCEN) fără să faci analize pe active/pasive. Eu nu am văzut analize care să fundamenteze decizia de fuziune dintre ELCEN şi RADET”, a declaratGabriel  Dumitrașcu la Adevărul Live.În opinia lui Dumitrașcu „două societăţi agonizate nu pot produce un surplus de bani cu care să plătească datoria finală pe care ELCEN o are către furnizorii de gaze. Apoi, când pui două societăţi nemodernizate, nerestructurate să fuzionoze, cum ne putem imagina că doi muribunzi pot da o plus valoare care să ne mulţumeacă? Este absurd, decizia a fost luată pe picior. Fără analize de activ/pasiv, avantaje/dezavantaje“

Gabriel Dumitrașcu a mai precizat că nu numai sistemul de termoficare centralizat din București are probleme, ci sincope sunt peste tot în țară. Potrivit președintelui CA RADET, pierderile regiei sunt undeva la 37%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here