Fost adjunct STS, săltat de DNA: Ceruse şpagă o limuzină de lux!

DNA
DNA

Florin Mihalache, fost director adjunct la Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, a fost prins în flagrant de DNA în timp de primea 75.000 de euro, fiind reţinut pentru 24 de ore, potrivit unor surse judiciare.

Generalul în rezervă ar fi cerut banii în schimbul traficării presupusei influenţe pe care o avea asupra unui om de afaceri.

CITEŞTE ŞI: Şeful DNA face praf CCR: Pentru ei corupţia nu este un pericol!

Procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea generalului în rezervă, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Ce spun procurorii

„În perioada august 2021 – ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora”, spun procurorii. Potrivit surselor judiciare citate, Florin Mihalache ar fi solicitat initial un Audi Q7 sau un BMW X7.

„Concret, „intervenţia” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi achitarea de către una dintre societăţile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro”, precizează DNA. Anchetatorii susţin că pentru a disimula provenienţa banilor pe care ar fi urmat să îi primească, pe 6 ianuarie ar fi încheiat un contract fictiv de împrumut cu martorul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here