Florian Walter, patronul companiei Romprest, vizat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Walter
Florian Walter

Florian Walter

Patronul firmei de salubrizare Romprest, Florian Walter, este vizat  într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Procurorii DIICOT Ploiești fac 37 de percheziții în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor prejudiciul este de 18 milioane euro. Aproximativ 50 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT din Ploiești pentru audieri.

Percheziții DIICOT au loc și la sediul Romprest din sectorul 1 al Capitalei, dar și la domiciliul lui Florian Walter.

Suspecţii ar fi folosit mai multe firme „fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.

Romprest s-a lansat în România ca o companie de prestări servicii în segmentul profesional de curăţenie, încă din 2001. În București, Romprest are contract pentru servicii de salubrizare în Sectorul 1.

Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here