Firea spune că vinietele pentru Bucureşti îl deranjează pe Cioloş

Capitală, Gabriela Firea
foto: Facebook

Gabriela Firea spune că vinietele pentru Bucureşti îl deranjează pe Dacian Cioloş. Primarul general al Capitalei susţine că acest demers este necesar şi că măsura este absolut necesară „dacă vrem că în acest oraș să mai putem circula și respira”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat pe Facebook la criticile Opoziţiei referitoare la introducerea vinietelor pentru maşinile înmatriculate în alte judeţe dar şi în alte ţări. Edilul Bucureştiului spune că proiectul este apreciat de oameni şi că acest fapt îi supără pe cei de la USR-PLUS.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Toate maşinile fără număr de Bucureşti şi Ilfov ar putea plăti o taxă pe zi pentru intrarea în Capitală

„După reacțiile furibunde și scăpate de sub orice control ale unor membri marcanți ai Opoziției, am convingerea că proiectul “Oxigen pentru București” pe care l-am lansat în dezbatere publică este unul bun și necesar. Nimic nu-i scoate mai tare din minți pe liderii USR – PLUS, în special, decât să vadă că proiectele propuse de mine sunt apreciate de cetățeni. Avem “n” exemple până acum”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Vinietele pentru Bucureşti îl deranjează pe Cioloş

Primaul Capitalei îl atacă pe Dacian Cioloş despre care spune că a avut pe mână puterea executivă a României şi nu a reuşit să îmbunătăţească situaţia.

„Ultimul care s-a înscris pe lista celor deranjați este Domnul Europarlamentar mereu pe plus, pentru sine, Dacian Cioloş, cunoscut publicului larg sub numele de Cumințenia Pământului și a guvernării. Deşi a avut în mână puterea executivă a ţarii a stat cumințel în banca lui și nu a făcut nimic. Dar chiar nimic! Pe principiul: Cine nu muncește, nu greșește! Nici un euro atras din fonduri UE, niciun metru de autostradă sau din Centura Bucureştiului, n-a impulsionat construcția metroului din Drumul Taberei, n-a dat drumul la Pasajul Domnești, nimic, nimic, nimic. Zero. Mă refer aici doar la Capitală. Și pentru ţară însă, tot nimic. Rezultatele sunt tot un minunat zero. Dar chiar dacă nu se poate lăuda cu vreo realizare, Domnul Cioloş este primul la a-și da cu părerea despre ce fac alții. Dacă s-ar limita la părerile proprii, n-ar fi nicio problemă, postul de Întâiul Părerolog al Ţării este disponibil.”, mai scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Firea spune că Dacian Cioloş manipulează

Primarul Capitalei transmite că introducerea vinietelor pentru maşinile poluante sunt sumele plătite pentru folosirea drumurilor în Bucureşti şi că în majoritatea capitalelor din Europa sunt restricţii de acest fel şi numei nu mai comentează pentru că acesta este preţul civilizaţiei.

„În cazul nostru, introducerea vinietelor pentru autoturismele poluante care circula în București este criticată, sub aspecte ce țin de discriminare și constituționalitate, pornind de la o premiza falsă, anume aceea că ar fi vorba despre o taxă de acces în oraș sau în centru. În realitate este vorba despre sume plătite pentru folosirea drumurilor din Capitală, plăţi diferențiate în baza normei de poluare pe care o îndeplinește respectivul vehicul. Oricum, proiectul este în dezbatere publică și voi ţine cont de părerea cetățenilor, nu de a politicienilor care în goana după like, share și vot ar face orice, dar chiar orice”, a mai scris Gabriela Firea pe Facebook.

Dcian Cioloş este criticat de Gabriela Fire pe Facebook
Carficatură preluată de pe Facebook Gabriela Firea

Edilul Bucureştiului mai spune că aceste măsuri sunt absolut necesare „dacă vrem că în acest oraș să mai putem circula și respira, iar orice folosire în scopuri politice a acestei teme, mai ales din partea unora care și-au descoperit brusc, în preajma alegerilor, interesul pentru calitatea vieții bucureștenilor, denotă o demagogie fară margini”.

Primarul i-a mai transmis lui Cioloş „să stea liniștit, la Bruxelles și Paris! Acolo unde, ca în majoritatea orașelor aglomerate și poluate din Europa, se aplică tot felul de restricții, se introduc tot felul de viniete dar nimeni nu comentează”.

Citeşte şi: Primăria București: Capitala, unul din cele mai poluate orașe din România și din Europa

Gabriela Firea a mai adus în atenţia urmăritorilor ei proiectele de înnoirea parcului  auto pentru transportul public în comun. „Bucureştiul are cel mai ambițios plan de înnoire a parcului auto. Am achiziționat, deja, 400 de autobuze Euro 6 – cea mai rapidă soluție la o problemă ce devenise critică, opțiune a Primarului General după consultarea unor specialiști în mobilitate”, mai arată Firea. Ea mai spune că Dacian Cioloş nu a fost bine informat.

„Elev Ciolos, stai jos, nota 4! Pentru data viitoare fă-ți temele mai sârguincios, nu mai lasă orice consilier venit din presă, dar acum stând cu gândul în vacanță, să-ți scrie inepții pe Facebook. Te faci de râs”, mai scrie Firea pe Facebook.

Dacian Cioloş: Trăim într-o ţară fără frontiere interne

Dacian Cioloş scria ieri pe contul său de Facebook: „Doamna Firea și-a adus aminte că aerul din București este irespirabil. Cam târziu. Dar să analizăm ce ne propune Gabriela Firea, primar general de doar trei ani.

Doamna Firea vrea să interzică accesul liber în Capitală pentru orice mașină din afara zonei București-Ilfov. Chiar dacă e o mașină electrică. Și mai vrea taxă de acces în centru pentru mașinile cu motoare sub standardul de poluare Euro 3”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Apoi a enumerat câteva dintre măsurie pe care le consideră incoerente. El spune că nu se poate interzice accesul liber al mașinilor în București pe criteriul teritorialității. „Trăim într-o țară fără frontiere interne. Plus că motivul impunerii taxei, susține doamna Firea, este protejarea mediului. De ce nu permite accesul fără taxă pentru orice mașină electrică, dacă ține cont de cine poluează?”, scrie Cioloş

Dacian Julien Cioloș este un politician român, de profesie inginer horticultor, care a deținut funcția de prim-ministru al României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017. Anterior, el a ocupat funcția de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene între 2010 și 2014
Foto: Facebook

Apoi este de părere că „nu poți, ca lider PSD, după ce, ca partid aflat la guvernare, ai dat liber la achiziția din UE a tuturor tipurilor de mașini, indiferent de vechime și de motorizare, să impui acum norma de poluare. În București și în județul Ilfov au intrat aproximativ 35% dintre cele 1,5 milioane de mașini second-hand intrate în țară în ultimii doi ani”.

De asemenea, europarlamentarul Dacian Cioloş mai transmite că „Nu poți ataca motoarele diesel când tocmai Primăria Generală, pe care o conduci, a cumpărat 400 de autobuze diesel, chiar dacă Euro6, în loc să alegi tehnologii precum motorizarea hibridă, CNG (gaz natural comprimat) sau electrică”.

Citeşte şi: Dacian Cioloș spune când va fi anunțat candidatul PLUS la Primăria Capitalei și la prezidențiale

Cioloş mai spune că Gabriela Firea s-a lăudat că va cumpăra tramvaie noi însă infrastructura de tramvaie e la pământ, „ba chiar linii considerate simbol ale STB, cum este tramvaiul 41, sunt practic blocate de lipsa de viziune și planificare din clădirea de vizavi de Cișmigiu.

Vine septembrie și va crește traficul, iar Podul Grant nu e reparat, deși doamna Firea promitea că va fi. Tramvaiul 41 va circula pe o singură linie nu știm exact până când. Unde se va duce tot traficul care trebuie să ajungă din vestul orașului în nord? Prin centru, unde acum se deschide un nou șantier, în Piața Unirii? Un primar cu viziune deschidea șantierul acela la începutul verii, nu în toamnă, când traficul e mai mare”, mai scrie Dacian Cioloş pe Facebook.

Politicianul a mai amintit şi de pasajul Lacul Morii despre care soune că nu va fi util prea curând.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here