Expertiza IML în cazul Caracal nu arată dacă oasele din pădure sunt ale Luizei

Anchetatorii au descoperit fragmente de oase umane în pădurea la la marginea oraşului Caracal
sursa: captura Romaniatv

Expertiza IML în cazul Caracal nu arată dacă oasele din pădurea de la marginea oraşului, despre care Gheorghe Dincă spunea că sunt ale Luizei Melencu, aparţin fetei. De fapt, legiştii nu au reuşit să identifice un profil ADN în oasele umane descoperite în lizieră.

DIICOT a comunicat, azi dimineaţă, rezultatul analizei ADN a fragmentelor de os uman. Era de fapt răspunsul pe care mama Luizei Melencu l-a aşteptat cu sufletul la gură din momentul în care probele au fost duse la analiză. Familia Luizei încă mai speră că fata trăieşte

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat în această dimineaţă că Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” (INML) a transmis constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora au fost expertizate o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

Citeşte şi: Crimele de la Caracal. Telefonul Luizei a fost folosit pe WhatsApp

“Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN”, arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

În acest context, procurorii DIICOT-Structura Centrală au cerut Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” să efectueze în continuare, în regim de urgenţă, expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.

Citeşte şi: #Caracal Cine îl ține în brațe pe chestorul Buda, „demis” la conducerea Poliției de Frontieră?

Anterior, raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică a arătat că fragmentele osoase examinate, care au fost găsite la liziera pădurii, provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi sunt altele decât cele descoperite la locuinţa lui Gheorghe Dincă, despre care s-a confirmat că sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu.

Prin adresa din 13 august, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la 5 august, în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparţinând victimei majore, anunţa, miercuri, DIICOT.

Expertiza IML în cazul Caracal arată doar că oasele aparţine unei adolescente

“Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe”, preciza DIICOT.

Citeşte şi: Principesa Margareta condamnă crimele de la Caracal și transmite gânduri de compasiune familiilor îndurerate

DIICOT preciza, în 6 august, că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, ar fi de natură umană, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, în 5 august, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.

Citeşte şi: Fifor a anunţat prima schimbare la 112 după tragedia Caracal. Dispeceratul integrat din București este funcțional

Ancheta în cazul Caracal se desfăşoară de aproape o lună de zile, iar procurorii descoperă în fiecare zi, la locuinţa lui Gheorghe Dincă, noi probe pe care le analizează în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ