EXCLUSIV. Privatizarea RADET, dată pe CD aleșilor generali în secret

Aleșii generali ai Capitalei au primit câte un CD care nu a fost  făcut public opiniei publice. El conține documentația privind  transformarea Regiei Autonome de Distribuție și Transport a Energiei Termice București (RADET) în societate comercială și pregătirea instituției pentru privatizare.

Documentația nu a fost pusă în dezbatere publică, ea fiind împărțită în mare secret aleșilor generali. Surse din Primăria Capitalei au precizat, pentru cetateanul.net, negociată politic.

Astfel, primarul general, Sorin Oprescu, vrea să negocieze cu liderii politici votul, pentru a fi sigur că strategia va fi aprobată de Consiliul General al Capitalei, iar mai apoi să pună documentul de pe CD în dezbatere publică, pentru a putea fi consultat și de bucureșteni, așa cum prevede legea.

APANOVA  are calul troian în RADET, cu girul lui Oprescu

Consilier personal al primarului general și fost director Veolia, Costin Bervoianu a primit punctajul maxim de la Comisia Primăriei care a ales membrii CA ai Regiei. El conduce CA-ul din martie 2013. De atunci și până în prezent, Regia a ajuns în colaps financiar, revizii nu se mai fac, iar bani de țeavă și chiar pentru toner nu mai sunt. Potrivit surselor noastre, el ar fi fost pus în această funcție pentru a pregăti privatizarea Regiei și preluarea ei de către francezii de la Veolia, cei care gestionează și serviciul de alimentare cu apă din Capitală.

Mai mult, sursele noastre eu explicat că, Costin Brevoianu a fost director la Apanova și este artizanul privatizării serviciului de apă și canalizare din Capitală.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here