După aproape 8 ani de procese, un greu din PNL a fost condamnat la 7 ani şi 10 luni de închisoare!

Aristotel Căncescu

Fostul președinte al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare.

Aristotel Cancescu a fost trimis în judecata în acest dosar, pe 17 decembrie 2014, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție DNA – Serviciul Teritorial Brașov, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infractiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu. Alături de el, omul de afaceri și fostul deputat Ion Diniță a primit și el o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, după ce inițial primise 4 ani cu executare.

CITEŞTE ŞI: Procurorii au venit peste Nicuşor Dan: Percheziţii DNA!

Într-un alt dosar de corupţie, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu a fost achitat, anul trecut, de către Curtea de Apel Brașov.

Ce spuneau procurorii

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat de o instanță a Curții de Apel Brașov la 7 ani și zece luni de închisoare cu executare. Alături de el, omul de afaceri și fostul deputat Ion Diniță a primit și el o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, după ce inițial primise 4 ani cu executare.

Obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Căncescu și Radu Ispas, care și-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL.

Aceste două firme dețineau cvasi — totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial, prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu Andrei Aristotel.

Astfel, firma SC Gotic SA, reprezentată de Ion Diniță, a primit, în perioada 2006-2007, două contracte care aveau ca obiect întreținerea, reparația și salubrizarea drumurilor județene, respectiv execuția, finalizarea și întreținerea drumului Rupea — Racos.

Prejudiciu uriaş

Valoarea celor două contracte a fost mărită artificial, prin semnarea unor acte adiționale, documentele fiind semnate din partea CJ Brașov de Aristotel Căncescu, Emil Cirică și Claudia Crăciun.

Procurorii susțin că facturile au fost plătite prin ordine de plată semnate de Aristotel Căncescu, iar din înscrisurile depuse la dosar de Consiliul Județean a rezultat că la decontarea acestor sume de bani au stat situații de lucrări semnate de Ioan Boțoman, în calitate de diriginte de șantier.

Prejudiciul calculat de DNA în cazul celor două contracte se ridică la peste 7 milioane euro.

De asemenea, în perioada 2007 — 2008, între CJ Brașov și SC Ramb Sistem SRL, administrată de Gabriel Bâgiu, au fost încheiate contracte pentru realizarea investiției „Reabilitare, amenajare refuncționalizare Complex de agrement Tâmpa”, în valoare de 8.082.044 lei și un alt contract în valoare de 1.739.762 lei privind realizarea investiției „Amenajare suprafețe de joc — terenuri sportive la Liceul Andrei Șaguna”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here