Diana Șoșoacă a declarat război Poliției după ce a fost amendată. Ea nu a purtat mască la ziua de naștere a soțului său

Senatoarea Diana Șoșoacă dă în judecată poliția după ce a primit o amendă din cauza unor imagini în care  e observă că nu are mască într-un spațiu închis.

La ziua de naștere a soțului său, ea i-a dat mai multe dedicații lui Raed Arafat. Petrecerea în cinstea soțului Dianei Sosoaca a avut la un restaurant din Iași. Șoșoacă a fost sanctionata, potrivit stiripesurse.

„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine. Nici la dată de 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 – 22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțîn că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu.

Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise? Mai mult, în niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează faptul că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație.

Este evident că, în timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplică, având în vedere că Iașul era în scenariul verde. Iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată.

Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată. Iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, a precizat senatoarea în plângerea adresată magistraţilor din Iaşi

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here