Două incidente feroviare în această dimineață. Deraiere la Dârste, fir de contact rupt la Lunca Bradului

O deraiere la Dârste a avut loc în dimineața zilei de vineri, pe Magistrala 300, în apropiere de Brașov, iar în județul Mureș, între Lunca Bradului și Stânceni, s-a rupt un fir de contact, a informat Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

UPDATE:

CFR SA informează că traficul feroviar este deschis la această oră atât între stațiile Lunca Bradului-Stânceni, cât și între stațiile Dârște-Brașov.

“În judeţul Braşov, circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 300 Cluj-Napoca – Bucureşti, la kilometrul 163+200 metri, la intrarea în staţia Dârste dinspre Braşov, din cauza deraierii de la un boghiu a locomotivei unei garnituri, care circula pe relaţia Braşov – Bucureşti. Evenimentul nu s-a soldat cu victime”, conform Infotrafic.

Deraiere la Dârste. Traficul a fost deviat

Traficul feroviar este deviat printr-un racord de manevră al staţiei Dârste, până la remedierea problemei de pe Magistrala 300.

“CFR informează că în această dimineață, locomotiva trenului 12392 a deraiat de o osie la ieșire din stația Dârște. Trenul circula în relația Brașov-București. Pentru asigurarea continuității traficului feroviar cele două vagoane ale trenului au fost retrase cu o altă locomotivă în stația Brașov, de unde vor circula în compunerea trenului IR 1644 până la București Nord. Menționăm faptul că circulația feroviara între Brașov și Dârște nu este afectată, toate trenurile fiind redirecționate să circule pe variantă de traseu Dârște-Brașov, destinată trenurilor de marfă. Cauzele deraierii vor fi stabilite de comisia de anchetă”, a precizat CFR SA.

În judeţul Mureş, defecţiunea tehnică a avut loc între Lunca Bradului şi Stânceni. “Traficul feroviar este oprit pe Magistrala 400 Oradea – Braşov, la kilometrul 198+100 metri, între staţiile Lunca Bradului şi Stânceni, judeţul Mureş, din cauza unei defecţiuni tehnice (fir de contact rupt). Se acţionează pentru remedierea problemei şi reluarea circulaţiei”, a anunţat Centrul Infotrafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

*