luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăCetățeanul reclamăDe necrezut! Firea interzice paradele stradale ale liceelor de elită! Poliția Rutieră...

De necrezut! Firea interzice paradele stradale ale liceelor de elită! Poliția Rutieră era de acord

-

Liceele de elită din Bucureşti, care organizau în fiecare an Parada Absolvenţilor, nu o vor mai putea face ca urmare a deciziei primarului general Gabriela Firea.

Deși au o tradiție de 48 de ani, la Caragiale, iar la Şincai s-a organizat parada în ultimii trei ani, cele două licee nu au mai primit, în acest an, autorizaţie să organizeze parada, nici măcar pentru jumătate de oră, pe prima bandă a bulevardului, deși Poliția își exprimase acordul de principiu. Acum Primăria Capitalei le-a transmis celor mai buni elevi de liceu să facă parada pe trotuar sau în curtea şcolii.

Directorul de la Șincai: „Este o aberație”

Este o aberaţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat”, s-a declarat revoltată directorul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, Silvia Muşatoiu. Ea a explicat că avea acordul de principiu de la Poliţia Rutieră a Capitalei pentru organizarea Paradei Absolvenţilor pentru vineri, în intervalul 9,00-9,30, de la fostul restaurant Budapesta (intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Mărăşeşti) până la Şincai.

Citește și Directorul liceului Șincai către Firea: „Lăsați paradele liceenilor să se deruleze! Sunt scurte, decente, sunt pline de tinerețe și bucurie…”

Şi totuşi, miercuri, atunci când s-a întrunit comisia de specialitate din cadrul Primăriei, a avut parte de o surpriză neplăcută: parada poate fi organizată ori sâmbătă (în condiţiile în care absolvenţii claselor a XII-a termină cursurile vineri), ori vineri, dar numai pe trotuar. Şi asta cu condiţia ca evenimentul să nu afecteze nici traficul rutier, nici cel pietonal. De parcă pe trotuar nu ar fi pietoni. Şi tot pe trotuar sunt parcate maşini, aşa că deplasarea coloanei s-ar desfăşura cu sincope.

Bulevardul Dimitrie Cantemir are trei benzi de circulaţie pe sens şi niciodată nu am avut reacţii negative, nici măcar din partea şoferilor. Oricum, parada nu durează mai mult de 15 minute, pentru că sunt tineri şi merg repede. Nu înţeleg ce se întâmplă. Faţă de anii trecuţi, nu s-a schimbat nimic, în afară de primarul general”, a mai declarat, pentru România liberă, Silvia Muşătoiu.

Ea s-a declarat dispusă să plătească amenda pentru a organiza, totuşi, parada: „Am întrebat cât este amenda, pentru că nu pot să le spun celor 250 de copii care aşteaptă parada că în acest an vor merge pe trotuar sau se vor strânge în curtea şcolii”.

Nici la Caragiale nu se va mai face paradă. Era o tradiţie de 48 de ani

Informaţia că Primăria Capitalei nu a autorizat Parada Absolvenţilor a fost confirmată, pentru România liberă, şi de directorul Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale, Andreia Mihaela Beatrice Bodea, care însă a insistat să-i ţină partea primarului Gabriela Firea, într-o atitudine care frizează slugărnicia. „Cred că şi Primăria Capitalei are suficiente probleme pe cap. Oricum, sunt optimistă în ceea ce priveşte decizia pe care o va lua doamna Firea, chiar dacă va trebui să defilăm pe trotuar”, ne-a declarat ea.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...