Dan Şova, tot mai aproape de Arestul Central. Senatorii jurişti, aviz favorabil cererii de arestare preventivă

Dan ŞovaComisia Juridică a Senatului a întocmit marți un raport favorabil în cazul cererii privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a fostului ministru social-democrat Dan Şova.

Raportul a primit cinci voturi “pentru”, două voturi “împotrivă” și trei abțineri. Din cei 11 membri ai Comisiei, doar senatorul UDMR Pataki Csaba a absentat, iar senatorul PSD Ovidiu Donțu a fost înlocuit de Mihai Neacșu. Raportul Comisiei este consultativ, el urmând să fie înaintat Biroului Permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a ședinței de miercurea viitoare a plenului Senatului.

Dan Șova și-a studiat marți, timp de aproape patru ore, dosarul de șapte volume (aproximativ 3.000 de pagini) ulterior fiind audiat de către senatorii juriști. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 de euro/lună.

În dosar a fost reținut Mihai Bălan, directorul general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here