Dan Şova a fost plasat în arest la domiciliu. Sentinţa nu este definitivă

Dan ŞovaSenatul a aprobat joi dimineaţa în şedinţă de plen, solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

UPDATE Dan Şova a fost plasat în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca senatorul Dan Șova să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora. Judecătorii instanței supreme au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație. Dan Șova a fost adus în sala de judecată la citirea deciziei, el fiind scos cu cătușele la mâini și dus la arestul Poliției Capitalei, de unde va fi eliberat în jurul orei 16,00, la expirarea ordonanței de reținere.

Pentru încuviinţarea cererii DNA referitoare la Dan Şova au fost 95 de voturi pentru şi 30 impotrivă. Dan Şova a declarat în plenul Senatului că din cele 3000 de file din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, nu există nicio probă împotriva sa, ci doar un denunţ.

„Cred că încep să mă apropii de recordui nedorite”, şi-a început Şova discursul în plenul Senatului, în condiţiile în care este pentru a treia oară când senatorii au fost puşi să decidă ridicarea imunităţii sale parlamentare. Şova a mai spus că la dosar nu există nicio probă împotriva sa şi că nu reprezintă un pericol public, astfel încât măsura arestării preventive nu se justifică. „Nu am văzut să se sperie lumea de mine în staţia de tramvai”, a spus Şova.

„S-a prezentat în faţa dvs un dosar de 3.000 de file, acel dosar se referă la două infracţiuni – abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Din cele 3.000 de file doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunţ si ordonanţele procurorilor. În afară de denunţ nu există nicio probă, există un denunţ. Atât”, a mai spus Şova.

În urma apelului, la şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 115 senatori,  Dan Şova fiind în sală. Cvorumul de lucru este de 84 de senatori din totalul de 165, iar aprobarea cererii se face cu votul majorităţii celor prezenţi. Votul este secret cu bile.

Cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova primise, marţi, 24 noiembrie, raport favorabil la Comisia juridică a Senatului, cu cinci voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

Este al doilea dosar în care Dan Şova este acuzat de corupţie şi este pentru a treia oară când senatorii sunt chemaţi să se pronunţe cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia în vederea arestării, ei respingând, în martie şi în iunie, o altă solicitare referitoare la Dosarul Turceni- Rovinari.

Dan Şova este acuzat şi în Dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here