Dan Şova, de trei ori urmărit penal. Procurorii anticorupţie i-au mai deschis un dosar

Dan Şova
Dan Șova

Dan Șova

Direcția Națională Anticorupție a anunţat miercuri că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul Dan Șova, pentru două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine pentru altul un folos necuvenit, într-un nou dosar.

În dosar sunt cercetați și Mihai Bălan, director general al CET Govora și Constantin Lăpădat, director economic în cadrul CET Govora.

„În perioada 2006 — 2008, Dan Șova i-a determinat pe Mihai Bălan și pe Constantin Lepădat să încheie două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achizițiile publice. Concret, la 1 martie 2006 și 19 martie 2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocați Șova și Asociații două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit DNA, cele două contracte distincte au fost încheiate în condițiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistență juridică valabil, având același obiect, încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați Șova și Asociații. Procurorii susțin că prin aceste activități a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare de peste 667.000 euro și peste 1,8 milioane lei și creat în mod injust un folos în patrimoniul Societății Civile de Avocați Șova și Asociații.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here