sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăControale la ambrozie, cea mai alergenică plantă din România

Controale la ambrozie, cea mai alergenică plantă din România

-

Ambrozia se găsește pe terenurile agricole lăsate în paragină, de aceea se numește în popor și „iarba pârloagelor”.  Este cea mai alergenică plantă din România, iar tot mai mulți oameni suferă de alergii. Potrivit legii, proprietarii de terenuri sunt obligați să efectueze „lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei”.

Alergia la ambrozie seamană cu o răceala banală, însă simptomele nu cedează la medicația specifică unei răceli: rinoree apoasa (nas infundat, nas care curge), tuse uscată, strănuturi repetate, lăcrimarea ochilor, senzatii de mancarime la nivel ocular, nazal si faringian, nervozitate, stări de anxietate, dureri de cap, astm, șoc anafilactic.

Primăria municipiului Galați informează că s-a constatat prezența buruienii ambrozia pe 21 de terenuri aparținând unor persoane fizice și juridice de pe raza municipiului Galați, în urma verificărilor făcute de reprezentanți ai Primăriei, alături de Serviciul de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale. Conform legii, au fost aplicate 21 de somații pentru aplicarea  metodelor de combatere și distrugere a acestei plante cu potențial alergen.

„Indentificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se face până pe 30 iunie 2023, de personal împuternicit prin dispoziția primarului, poliţişti locali şi comisari ai Gărzii de Mediu. Primul control pe teren se efectuează în perioada 1-15 iulie a fiecărui an, iar a doua verificare se face între 1 august și 30 octombrie.

În eventualitatea în care se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravențională de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice”, a transmis Primăria Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...