Controale de amploare la comerciantii de produse agroalimentare specifice perioadei Sărbătorilor Pascale

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Inspectorii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) fac ample acţiuni de control, în colaborare cu ANPC şi ANAF, la comerciantii de a produse agroalimentare specifice perioadei Sărbătorilor Pascale.

Este vorba de operatorii economici – distribuitori, comercianţi, importatori, pieţe, magazine şi producători. Inspectorii vor verifica etichetarea corectă a loturilor de legume şi fructe expuse spre comercializare şi îndeosebi a menţionării categoriei de calitate şi a provenienţei (ţara de origine).

Controalele vizează verificarea conformităţii produselor agroalimentare cu standardele de comercializare, a provenienţei acestora, precum şi combaterea unor fenomene ilicite, dar şi existenţa documentelor care să ateste provenienţa alimentelor supuse comercializării (facturi fiscale, certificate de conformitate pentru produsele provenite din import, certificate de producător conforme, atestat producător, în cazul persoanelor fizice ş.a.).

„Sunt un susţinător al produselor româneşti autentice şi îi îndemn de fiecare dată pe români să sprijine producătorii autohtoni alegând alimentele şi produsele de calitate, obţinute pe plan local. Totodată, trebuie să descurajăm orice fel de acţiune speculativă a celor care încearcă să profite nedrept în această perioadă în care oamenii se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. De aceea, am dispus intensificarea controalelor mixte, pentru a ne asigura că pe mesele românilor ajung alimente de calitate şi care respectă standardele de comercializare”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, potrivit .g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here