Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, a fost trimis în judecată

Pieptea
Solomon (Moni) Wigler, consilierul care l-a denunțat pe Sorin Oprescu

Procurorii DNA l-au trimis în judecată,  în stare de arest preventiv, pe Solomon Wigler, consilier personal al primarului Municipiului București, acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Consilierul personal, Solomon Winkler, cercetat pentru luare de mită, era nelipsit de lângă edilul-șef când Oprescu avea acțiuni publice.
Consilierul personal Solomon Wigler, cercetat pentru luare de mită, era nelipsit de lângă edilul-șef când Oprescu avea acțiuni publice

Potrivit DNA, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al municipiului București, a cerut, în mai multe rânduri, 230.000 euro și a primit suma de 179.000 euro de la un martor denunțător pentru a interveni pe lângă funcționari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului București și consilieri din cadrul consiliului general al municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâre. Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.

Mită în rate

În perioada anterior menționată, Solomon Wigler a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective. În același scop, la data de 28 mai 2015, denunțătorul s-a întâlnit cu Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri.
În acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denunțător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015.
La data de 03 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul mai sus menționat.

Dosar separat

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul Wigler Solomon  în legătură cu pretinderea și primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunțător, pe care l-a asigurat că ar avea influență asupra primarul general al municipiului București, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri., precum și în legătură cu alte aspecte.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura arestului preventiv și măsurile asigurătorii dispuse față de inculpat.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here