CNADNR: Traficul pe A1 Orăștie – Sibiu va fi restricționat total din cauza lucrărilor defectuoase

CNADNRLa mai puțin un an de la inaugurarea oficială, CNADNR va închide traficul pe tronsonul Orăștie – Sibiu de pe A1. Măsura este luată în urma crăpăturilor apărute în asfalt pe anumite zone ale drumului de mare viteză.

„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că începand de luni (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orăștie – Sibiu, va fi instituită restricția totală a traficului rutier, respectiv între Nod rutier Săliște (km 270+020) și Nod rutier Cunta (km 292+455)”, transmite Hotnews.

În urmă cu două săptămâni, CNADNR anunța că lucrările defectuoase realizate de către constructorul italian Impregilo au dus la crăpăturile din asfaltul autostrazii A1 Orăștie – Sibiu Lot 3. Potrivit autorităților, constructorul s-a apucat să refacă lucrările și în zona viaductului Aciliu, iar în cazul crăpăturilor din asfalt, dacă nici acum nu va remedia degradările produse, Compania de Autostrăzi amenință că va contracta o altă firmă pentru lucrări, cu mențiunea că toate lucrările vor fi executate pe riscul și cheltuiala constructorului.

CNADNR preciza că „atât experții tehnici din partea antreprenorului, cât și cei din partea beneficiarului, au concluzionat faptul că apariția și evoluția acestui defect nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare ci unei tasări structurale pricinuită de execuția necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here