Ciucă solicită încetarea de URGENŢĂ a grevei cadrelor didactice

Premierul Nicolae Ciucă a făcut joi, în ședința de Guvern, un „apel la rațiuni și încredere” către angajații la sistemul educațional, cerându-le profesorilor să iasă din grevă și să revină la catedră.

CITEŞTE ŞI: Robert Negoiţă, reclamat de ANI la DNA: A dat contractele primăriei familiei sale!

Tot ce am discutat si asumat a fost concretizat intr-o serie de documente.

Am inteles aceasta suspiciune care de-a lungul timpului s-a acumulat si care este indreptatita, dar in momentul de fata au avut un partener cat se poate de onest si angajat sa rezolve aceste probleme.

Garanţii suplimentare

Azi pentru a oferi garantii suplimentare vom aproba un Memorandum exact cu elementele de referinta legate de prevederile salariale pentru debutantii din educatie in grila de salarizare.

Am stabilit cu domnul Ciolacu sa ne asumam impreuna ca lideri PSD si PNL sa semnam un angajament politic pentru a oferi acele garantii prin care in final sa determinam profesorii sa reia procesul de invatamant, sa finalizeze anul scolar pentru ca aici nu e vorba doar de relatia intre membrii sindicatelor si Guvern, ci de impactul si consecintele acestei decizii asupra a milioane de copii.

Sunt convins ca dascalii nostri inteleg apelul la incredere si ratiune pe care il fac de la masa Guvernului pentru a inceta aceasta greva si a putea inchide anul de invatamant
Reiterez ca educatia si sanatatea sunt prioritati ale coalitiei de guvernare, sunt prioritati in programul de guvernare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.