Ciucă nu mai vrea să fie nici interimar: Pe cine va numi la Guvern în locul lui!

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Nicolae Ciucă nu va rămâne interimar, ci va numi un ministru care să-i ia locul.

Pregătirile deja au fost făcute la Palatul Victoria. Surse guvernamentale precizează că luni actualul Premier Nicolae Ciucă își va depune mandatul.

Potrivit surselor citate, un membru din actualul cabinet va fi numit interimar. Mai exact, un vicepremier care nu va executa un mandat de lungă durată, și asta deoarece, joi, ar putea avea loc prima ședință de Guvern condusă de noul premier, care va fi Marcel Ciolacu.

Din momentul în care demisia premierului Nicolae Ciucă va ajunge la Palatul Cotroceni se declanșează toată procedura pentru învestirea noului Guvern.

Odată cu plecarea lui Nicolae Ciucă de la Palatul Victoria, vor pleca și consilierii săi. Acesta este scenariul discutat la Palatul Victoria.

Schimbări la parlament

Nicolae Ciucă va rămâne însă președintele PNL și va prelua portofoliul de președinte al Senatului.

Schimbări importante vor avea loc și în Parlament. Marcel Ciolacu va pleca de la șefia Camerei Deputaților, unde va fi numit un nou președinte. La fel se va întâmpla și la Senat, unde Alina Gorghiu va pleca iar mandatul de președinte va fi preluat de Nicolae Ciucă, spun sursele citate.

Guvernul nu a reușit să stingă grevele

Deși, cu o săptămâna în urmă, Nicolae Ciucă declara că nu își va depune mandatul până ce protestele profesorilor nu se vor stinge, iată că Guvernul nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu cadrele didactice.

Profesorii sunt nemulțumiți de memorandum. Actul nu poate fi invocat în instanță, dacă Executivul nu acordă majorările promise. Deși profesorii refuză să revină la catedre, Guvernul nu cedează și spune ca nu va acorda alte majorări.

Sunt însă solicitări ale sindicatelor care au rămas nerezolvate. Mai mult, potrivit unor surse, va exista o etapizare a deblocării angajărilor în sistemul sanitar.

Sindicatele din sănătate au cerut ca sporurile să fie legate de salariul în plata, nu de cel din 2018, la fel și indemnizația de hrană. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că Guvernul caută „o soluție de tranziție” până la legea salarizării bugetare pentru a reactualiza sporurile angajaților din sănătate.

Discuții se poartă și cu sindicatele din sănătate care au ieșit în stradă. Guvernul a acordat majorările salariale pentru ca toți angajații din sănătate să fie aduși la nivelul grilei din 2022, nivelul maxim prevăzut de legea în vigoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.