Cîţu ţine cu dinţii de UDMR, face curte PSD şi atacă USR

Președintele PNL, Florin Cîțu, a reacționat la mesajul liderului PSD, Marcel Ciolacu, și a precizat că este nevoie de stabilitate în România, dar că decizia finală a formării unui guvern PSD-PNL va aparține forurilor statutare ale PNL.

„În PNL, așa cum știți foarte bine, vom merge și vom prezenta ceea ce am discutat cu cele două partide. Decizia va fi luată de către PNL, nu de către președintele PNL. Este o altă modificare pe care am operat-o, după Congresul din 25 septembrie.”, a spus Florin Cîțu.

Rotaţia premierilor

„A fost o discuție bună cu PSD. Nu putem peste noapte să spunem că totul e roz între PNL și PSD, dar suntem responsabili, ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România”, a mai spus Cîțu.

El a confirmat că ideea unei rotații a premierilor între PSD și PNL „e o variantă aflată pe masă”.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu, săgeţi către Cîţu: Nu aveţi de ales! Guvernarea de dreapta a creat haos

Cîțu l-a criticat pe Dacian Cioloș, președintele USR, spunând că „e complicat să negociezi cu cineva care spună despre președintele PNL că ar fi o glumă să fie premier”.

UDMR, în orice formulă

Cîțu susține că UDMR va face parte din viitorul guvern și a lăsat de înțeles că lucrurile se îndreaptă spre o alianță PSD-PNL-UDMR, ceea ce va însemna o super majoritate parlamentară.

„UDMR va face parte din guvern, sunt partenerii noștri și va face parte din orice formulă de guvern”, a spus Florin Cîțu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here