Ciolacu, la cuţite cu Cîţu: Fandoseli! Mă lasă rece!

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre schimbul de atacuri între PNL şi PSD, în interiorul coaliţiei, că trebuie să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli.

”În acest moment, România, în afară de pandemie, se confruntă şi cu o criză energetică majoră”, a spus liderul PSD, precizând că încercările de a dusce discuţiile în altă zonă îl lasă rece.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu aruncă Coaliţia PSD-PNL în aer: PNL nu iese din logica în care a guvernat cu USR!

„Haideţi să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli, românii aşteaptă de la noi lucruri concrete şi serioase. În acest moment, România, în afară de pandemie, se confruntă şi cu o criză energetică majoră, care va afecta întreaga economie, dacă Guvernul României nu este unul eficient”, a spus preşedintele PSD.

Ciolacu a precizat: „Declaraţii politice şi de încercări de a duce discuţiile în altă zonă, mă lasă rece şi nici nu mă interesează”,el precizând că Guvernul a început să livreze şi nu numai pompieristic, pe zone, cum era şi la pandemie, când se intervenea când apăreau focarele.

Liberalizarea pieţei de energie

PSD a transmis, miercuri, într-un comunicat oficial, că „afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook”, şi că, „în viaţa reală, vedem că liberalizarea la gaze începută în iulie 2020 a adus românilor preţuri aproape duble”.

„Tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă. Ei sunt cei vinovaţi de producerea unor situaţii aberante, deoarece au oferit unor companii posibilitatea de specula în voie, la preţuri care converg întotdeauna spre valoarea maximă a pieţei. Adică exact invers decât au promis românilor! PSD le cere acestor lideri politici să-şi recunoască greşelile şi să susţină, măcar în ceasul al 12-lea, revenirea la un sistem reglementat. Este unica măsură ce garantează românilor şi companiilor locale şansa de a trăi fără povara unor facturi energetice prohibitive!”, mai spunea PSD în comunicat. În replică, preşedintele PNL Florin Cîţu a spus că „e ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here