Ciolacu face mişto de PNL în privinţa compensării facturilor: Intenţia a fost bună, pacientul e mort!

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut că social-democrații au votat cu bune intenții legea privind compensarea facturilor, dar acum constată că nu poate fi aplicată: „Intenţia a fost bună, pacientul e mort”.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu despre certificatul verde: Nu am ajuns la consens în coaliție

Ciolacu a mai spus că e nevoie de schimbări legislative rapide, nu de comunicate de presă, aluzie la reacția PNL.

„Legea a fost votată şi de mine, şi de membrii PSD. Constaţi că nu poate fi aplicată… Intenţia a fost bună, ce facem acum… pacientul e mort. Trebui să găsim cât mai, să luăm nişte măsuri şi nişte modificări legislative”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai susținut că Guvernul ar putea foarte ușor să dea o Ordonanță de Urgență ca să rezolve problema.

Compensarea facturilor

„Cred că România nu are nevoie de dispute politice sau de comunicate de presă”, a mai precizat Ciolacu.

Marți seară, Marcel Ciolacu afirmase că legea privind compensarea facturior nu e eficientă și că trebuie venit cu o altă soluție legislativă.

„Funcţionăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere, ineficientă, neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea şi cu compensarea facturilor. Va trebui cât de curând să avem o şedinţă de coaliţie şi să venim cu alt act normativ” a declarat atunci președintele PSD.

Ce spune ministrul Energiei

În replică, Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a susținut că și PSD-iștii au votat legea: „Ei au votat alături de noi, şi alături de USR, şi alături de UDMR, atât legea consumatorului vulnerabil şi legea plafonării. (…) Împreună am făcut această lege şi, împreună, dacă este cazul, vom modifica această lege”.

De asemenea, PNL a transmis, printr-un comunicat, că a avut printre priorităţi măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri la energie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here