Ciolacu dă târcoale şefiei Camerei Deputaţilor

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis că va pune pe masa şedinţei cu liderii partidului, de luni, ambele variante de premier, pentru a decide cine va da primul şef al Guvernului.

Liderul PSD a anunţat că va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanţii celor trei partide care vor să intre la guvernare, PSD, PNL şi UDMR, după consultările de la Cotroceni cu preşedintele Iohannis, pentru a stabili numele miniştrilor.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu:Dacă PSD nu are premierul, să aibă Ministerul Finanțelor și invers

„O să propun ambele variante, care partid va avea primul premier şi care sunt condiţiile şi ce negocieri au avut loc. Cel mai important e ce au de câştigat românii, faptul că se termină o instabilitate politică creată de fosta guvernare de dreapta”, a spus Marcel Ciolacu luni, de la sediul partidului, întrebat dacă îl va propune în şedinţa social-democraţilor pe Nicolae Ciucă (PNL) pentru funcţia de premier. Liderul PSD a anunţat că va avea loc o nouă şedinţă, după consultările cu şeful statului de luni, pentru a stabili cine va conduce portofoliile din noul guvern.

Două liste de miniştri

„Urmează, după consultările de la Cotroceni, să avem altă şedinţă unde discutăm şi titularii ministerelor”, a mai transmis acesta. Anterior, Ciolacu a declarat că există două liste de miniştri asupra cărora au convenit liderii PSD, PNL şi UDMR în cadrul negocierilor, în funcţie de numele premierului.

Întrebat dacă marţi va fi votat noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, social-democratul a transms: „Există un caldendar şi e posibil acest lucru. Şi un nou preşedinte la Senat. Să vedem ce hotărâm”. Conducerile extinse ale PNL şi PSD se reunesc luni dimineaţă pentru a discuta despre propunerea comună de premier cu care să meargă partidele din noua coaliţie la consultările de la Palatul Cotroceni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here