Ciolacu cere plafonarea preţurilor la alimente, PNL invocă UE şi se opune!

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o măsură „corectă” în această perioadă ar fi plafonarea prețurilor la alimentele de bază.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu: Prioritatea este să ajutăm românii, nu să ne temem că supărăm agenţiile de rating

„Stim cu totii ca exista un TVA redus la alimente, poate o reducere de 5% este posibila la fel cum propunem la energie si gaze, cu aplicare de la 1 februarie. Poate o plafonare a preturilor la alimentele de baza e mult mai corecta in aceasta perioada. Exista un acord european pe zona de fiscalitate care interzice sa fie TVA zero la suta la alimente”, a afirmat Ciolacu, la Antena 3.

Solicită convocarea CSAT

El a adăugat că se impune convocarea unei ședințe CSAT pe tema facturilor la energie. „O sa incercam sa avem aceasta comunicare (cu presedintele). Normal, premierul ar trebui sa aiba aceasta comunicare si sa stabileasca aceasta sedinta CSAT”.

La momentul actual, cota TVA pentru alimentele de bază în România este de 9%.

În replică, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat că nu s-a discutat în Guvern eliminarea TVA-ului pentru alimentele de bază. Acesta a precizat că o astfel de măsură ar însemna declanșarea procedurilor de infringement, pentru că încalcă directivele UE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here