CEx la PSD: Dăncilă ar urma să-și dea demisia. Cine va prelua șefia partidului

CEx la PSD: Dăncilă ar urma să-și dea demisia

Viorica Dăncilă si toţi vicepreşedinţii PSD ar urma să demisioneze marți din conducerea partidului, în şedinţa CEx. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, va prelua interimar șefia partidului. El este susținut de majoritatea liderilor PSD.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte marţi pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale, după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

https://cetateanul.net/subiecte-fierbinti/demisia-vioricai-dancila-de-la-sefia-psd-data-pe-surse/

„Eu ştiu că mulţi vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru, pentru că eu consider că partidul este mai important şi consolidarea noastră pentru alegerile locale şi parlamentare mult mai importantă decât lupta politică din interiorul partidului”, a declarat Dăncilă, la scurt timp duplă aflarea rezultatelor.

Mai mulți lideri PSD s-au răsculat și au cerut reformarea partidului, începând cu demisia Vioricăi Dăncilă. Peste 20 de preşedinţi de organizaţii PSD au prezenţi la întâlnirea de taină convocată de liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor. Liderii PSD prezenți au fost Paul Stănescu (PSD Olt), Niculae Bădălău (PSD Giurgiu), Marian Oprişan (PSD Vrancea), Ionel Arsene (PSD Neamţ), Dan Nica (PSD Galaţi), Horia Teodorescu (PSD Tulcea).

„A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi mulţumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat şi Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulţumeşte pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă că nu există soluţii. Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, aşa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”, a scris Marcel Ciolacu, pe FB.

Potrivit unor surse, în urma presiunilor venite din partea liderilor PSD, Viorica Dăncilă ar fi acceptat să faca un pas în spate. În cadrul ședinței CEx, fostul premier ar urma să își depună demisia din fruntea partidului. Ea ar urma să ocupe funcțiile de președinte al organizației de femei, precum și cea de lider PSD Teleorman.

Aripa condusă de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu ar vrea sa impună o nouă conducere, cu o formula de 5 președinti executivi, printre care și Gabriela Firea.

Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD, şi Mihai Fifor – secretar general, au anunțat că nu intenționează să demisioneze. Totuși, Marcel Ciolacu l-a ameninţat că CEx-ul îl va suspenda din partid, astfel încât funcţia de preşedinte executiv să devină vacantă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here