Bugetul pe 2019 transformă primarii în cerșetori la mâna lui Dragnea

cerșetori la mâna lui Dragnea
Dacă ANAF nu mișcă un deget, Ioana Petrescu, ministrul finanțelor, încă mai poate recuperta banii la buget

Bugetul pe 2019 transformă primarii în cerșetori la mâna lui Dragnea, este de părere vicepreşedintele Pro România Ioana Petrescu.

Potrivit ei, prin modul în care a fost făcut bugetul de stat primarii sunt puşi în situaţia de merge la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) sau la Liviu Dragnea pentru a cere bani de investiţii.

„Nu mi se pare corect să se facă acest ping pong politic cu primarii şi să aibă de suferit aceste persoane. Eu înţeleg ce se face aici. Se dă cu o mână şi se ia cu alta, astfel încât aceşti primari să fie la mâna MDRAP-ului şi a ministerelor centrale şi să ceară toţi aceşti bani de investiţii direct de acolo şi cei de la MDRAP să dea preferenţial doar primarilor care sunt agreaţi. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume”, a mai spus fostul ministru al Finanțelor.

Primarii sunt puşi în situaţia de a nu avea bani de investiţii şi vor obţine sume suplimentare doar cei agreaţi.

„Pentru că dacă aceşti primari aveau 100% din impozitul pe venit, fără aceste cheltuieli suplimentare şi ar fi avut nişte bănuţi puşi deoparte pentru investiţii proprii, atunci nu trebuie să se ducă la MDRAP sau la domnul Dragnea să ceară bani. Ca să fim extrem de clari ce se întâmplă cu uite banul pe impozitul pe venit şi îţi iau banul pe aceste cheltuieli sociale. Şi la mijloc sunt aceste persoane cu handicap şi cei din sistemul de protecţie a copilului”, a mai declarat Ioana Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ