Catedrala Mântuirii Neamului mai primește 10 mil. de lei de la Primărie

Catedrala Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului ar putea beneficia de un sprijin de 10 milioane de lei, conform proiectului de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 22 noiembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

Dacă se va aproba și această ultimă sumă, ar însemna că numai anul acesta Biserica a primit din partea primarului general, Gabriela Firea, 35 de milioane de lei. Astfel că, cele 10 milioane fac parte dintr-un total de 15,3 milioane de lei, destinate susţinerii lucrărilor pentru diferite lăcaşuri de cult din Capitală.

Subvenţiile pentru energia termică urmează să fie suplimentate cu 87,7 milioane lei. Pe de altă parte, se vor tăia 4,1 milioane lei de la diverse lucrări de modernizare şi reabilitare a sistemului de termoficare. Bugetul RADET urmează să fie redus cu 7,8 milioane lei, iar cel al Societăţii de Transport Bucureşti cu 24,5 milioane lei.

Taie de la pompieri dă la Catedrala Mântuirii Neamului

Proiectul de rectificare bugetară urmează să se taie 8,8 milioane lei, dintre care 2,1 milioane de la Poliţie locală şi 6,6 milioane de la Protecţie civilă şi protecţie contra incendiilor. În acest sens, nu se mai achiziționează 15 costume de protecţie pompier tip Nomex şi a 16 echipamente individuale alpinişti-salvatori.

Capitolul Cultură, recreere şi religie se suplimentează cu 33 de milioane de lei şi, totodată, creşte cu 45 de milioane de lei (de la 26,7 milioane lei) bugetul prevăzut pentru achiziţii de imobile monumente istorice, urmare a exercitării dreptului de preemţiune al municipiului Bucureşti.

Totodată, se va reduce cu 5,9 milioane lei şi bugetul pentru Palatele Brâncoveneşti, dintre care 2,1 milioane lei de la Amenajare restaurare Ansamblu istoric Mogoşoaia. Pe de altă parte, se va acorda un plus de 4 milioane de lei pentru CREART şi se va diminua cu 1,9 milioane lei bugetul ARCUB (1,7 milioane de la bunuri şi servicii). De asemenea, vor fi diminuate cu 2,1 milioane lei sumele destinate Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control (dintre care 1,3 milioane lei de la achiziţia a 11 vehicule cu propulsie alternativă). Bugetul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor va fi redus cu 1 milion de lei.

De asemenea, se prevede un buget de 27,3 milioane lei pentru Direcţia Generală de Administrare Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here