Cât de mare poate fi prostia din Opoziție

opoziție

Dacă stai la o șuetă cu liberali afli că e musai ca „specialiștii” din Opoziție să preia repede-repejor guvernarea. Întru binele țării, desigur.

Peneliștii nu au învățat nimic din lecția umilitoare primită în 2016. An în care ”Guvernul meu”, condus de Cioloș, abia a apucat să învețe unde duce fiecare culoar din Palatul Victoria, dar PSD a avut în schimb timp să se victimizeze în voie stând comod în opoziție. Și asta în timp ce oamenii puși de ei au rămas în continuare la butoane și au pus permanent tălpi tehnocraților cioloșiști. Relaxați, pesediștii și-au pregătit în tihnă campania, au mințit cât să înghețe bugetele țării pe câțiva ani și au câștigat en fanfare alegerile parlamentare. Rezultatele le vedem: o prăpădită de opoziție de 20% și o majoritate cu comportament de majur sovietic.

Între două reprize de punere a Justiției cu botul pe labe, pesedisto-aldiștii au găsit timp să arunce în aer legislația muncii și cea fiscală. La cum arată lucrurile acum, nici dracul în persoană nu ar mai putea reface un echilibru cât de cât decent fără să-și urce românii în cap. Pentru Opoziție nu-i însă bai: nimeni nu are program, proiecte, specialiști pregătiți, dar toată gașca anti-PSD este gata să se înhame la guvernare. Asta deși guvernarea este lăsată fără un sfanț de ghidușiile legislative ale doamnei Vasilescu și de ingineriile fiscale semnate de Vâlcov și Mișa. Pe deasupra, întregul aparat administrativ este infestat până în măduvă cu sinecuriștii pesediști puși în funcții din ianuarie 2017 încoace.

Ce mi-e Tanda puterii, ce mi-e Manda opoziției

Un elementar bun simț politic indică faptul că PSD-ul trebuie acum ajutat să-l debarce pe Dragnea iar apoi să fie lăsat să guverneze până în 2020 pentru că doar așa își va lua meritata papară. Chiar dacă vor pune premier și miniștri care să-și fi luat măcar bac-ul pe bune, social-democrații nu vor putea să-și spele obrazul de bătuta trasă românilor și de promisiunile deșănțate și neonorate.

Socoteala este simplă, dar nu și pentru liberali. Ei vor să dea buzna în Guvern argumentând că ”nu se mai poate” ca Iohannis să accepte încă un premier de la PSD dacă vrea să-și câștige al doilea mandat. Așa o fi la prima vedere, dar la a doua nu poți să nu te întrebi cum va putea Iohannis să câștige prezidențialele din toamna viitoare susținut de un partid care va guverna cu un buget sleit anticipat de salariile și pensiile crescute din pix de PSD, cu industria cărnii devastată de pesta porcină, cu inflația și prețurile scăpate de pe acum de sub control. Asta în afară de faptul că va fi vorba despre o guvernare peticită cu mai multe partide a căror principală preocupare va fi cum să-și dea reciproc la gioale. Altfel spus, o guvernare în care scandalurile, pretențiile și acuzațiile se vor ține lanț.

Cum însă întreaga noastră clasă politică este una de doi bani, salvarea actualei opoziții s-ar putea să vină de la pesediștii speriați cu adevărat de posibilitatea ca Iohannis să nu le mai accepte al patrulea premier. Aceștia spun deja că nu vor renunța la Viorica Dăncilă – o amă politică capabilă să țină vie flacăra luptei anti-PSD pentru mulți ani de acum încolo, nu doar pentru cei doi rămași până la viitoarele parlamentare. Așa, actuala Opoziție își va avea șansa ei în 2020. Asta spre deosebire de amărâta de Românie care nu va putea decât să o schimbe pe Tanda cu Manda. La fel de proaste amândouă, dar gătită fiecare cu altă pălărie.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.