Cartel Alfa cere demiterea lui Budăi: Legi elaborate fără consultări!

Cartel ALFA cere demiterea Ministrului Muncii, Marius Budăi, și transferul unui procent din contribuțiile sociale înapoi către angajator .

CITEŞTE ŞI: Budăi aruncă în AER Ministerul de Interne: Creşte vârsta de pensionare

Într-un comunicat, sindicaliștii il acuză pe ministrul Marius Budăi că interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social, invitând doar anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege. Cartel Alfa se solidarizează și cu greva din educație, anunță Europa FM.

Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR -precum reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii – au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență si modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii sfidătoare, precum pensiile speciale, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, ar arata clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză, spun cei de la Cartel ALFA.

Gestionarea conflictelor

Reprezentantii Cartel Alfa considera ca primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este DEMITEREA actualului ministru al muncii, Marius Budai, dupa care sa se intre intr-un dialog social real și responsabil. Sindicalistii mai cer revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator.

Cartel Alfa mai arata ca greva actuala din educatie este rezultatul deciziilor politice greșite, al lipsei de preocupare, empatie și solidaritate cu cei care muncesc si al rupturii majore dintre clasa politică și cetățeni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.