Bode dă de pământ cu Jandarmeria: Cum au intrat protestatarii în curtea Senatului?

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță că jandarmii de la poarta Senatului, forțată marți de protestatarii AUR, vor fi verificați în legătură cu modul în care s-au achitat de sarcini.

El spune că mașinile unor ambasade nu au fost vandalizate. „Suntem pregătiți”, este mesajul ministrului.

CITEŞTE ŞI: Şeful Jandarmeriei, depăşit de situaţie în cazul protestului AUR: Totul a fost sub control!

” Cu siguranță vom face verificări cu privire la modul în care jandarmii s-au achitat de sarcinile ce le reveneau în momentul în care protestatarii au intrat. Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte. Vor răspunde. Din moment ce ar au putut intra în curte, mă gândesc că puteau acționa mai bine”, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

El precizează că au fost în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv.

300 de jandarmi

„Am avut forțe dimensionate, funcție de dinamică. Activităților jandarmeriei am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv. În legătură cu acest protest anunțat despre care jandarmeria știa, sigur că la momentul în care au forțat, efectiv au împins poarta dinspre Senat, i-a căzut și au intrat câteva sute de jandarmi (protestatari – n.r.). Suntem pregătiți”, adaugă Bode.

Două sute de protestatarii au forțat intrarea în Parlament. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here