Bistro din Sectorul 2, amendat de ANPC, după ce au fost găsiți gândaci și mâncare expirată

ANPC

Un bistro din Sectorul 2, Bucureşti a fost sancționat cu 25.000 de lei de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce  comisarii au găsit gândaci și mâncare expirată.

 „Pe data de 19 septembrie 2022, în urma unei sesizări primite de la consumatori, a avut loc o acțiune de verificare, la Bistro Garden, aparțînând operatorului economic Plenitud Impex SRL, din sectorul 2 al Capitalei”, transmite ANPC. Controlul a dus la descoperirea unor nereguli grave, cum ar fi folosirea unui bloc alimentar insalubru, cu insecte moarte și vii în spațiul de lucru, utilizarea unui agregat frigorific deteriorat și neigienizat, cu chedere rupte, mucegai, grătare cu exfoliere de vopsea și prezență masivă de rugină,  folosirea unor produse și proceduri nesigure: utilizarea unor preparate alimentare fără etichete din care să rezulte data producției, folosirea unei camere de depozitare a materiilor prime congelate/refrigerate, cu rafturile și rastelurile neigienizate, cu rugină și vopsea exfoliată, cu sistemul de răcire neigienizat, cu praful în strat grosier, cu faianță depreciată și neigienizată, cu tavan și paviment neigienizat, potrivit antena3.ro.

 „Din păcate tot în sectorul 2, cel care îmi este atât de drag, am descoperit o locație cu mari probleme, în serviciile căreia cetățenii ar trebui să aibă încredere. Suntem neobosiți și vom continua să facem curățenie. Vă rog să îmi semnalați în continuare locații de acest tip, ale căror servicii vă ridică suspiciuni. Vom fi imediat acolo, căci acesta este rolul nostru: să fim receptivi la sesizările dumneavoastră și să îndreptăm lucrurile, acolo unde este cazul”, a declarat Mihai Culeafă, vicepreședinte ANPC.

 Au fost aplicatw, în urma verificărilor, amenzi de 25.000 lei, fiind dispusă oprirea definitivă de la comercializare a peste 450 kg de produse alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here