Bărbatul care şi-a ucis doi copii terminase Seminarul Teologic şi cânta la biserică

Bărbatul din Pânceşti, judeţul Bacău, care şi-a ucis doi copii a fost găsit de pompieri în zona unde i-a înecat pe micuţi.

După o ceartă cu soţia, acesta şi-a luat băiatul de patru ani şi fetiţa de cinci luni şi i-a aruncat în râul Siret.

Marian Florea, bărbatul de 30 de ani din Pânceşti, judeţul Bacău, a fost găsit miercuri, 11 mai, de pompieri, chiar în zona în care şi-a omorât copiii. Trupul neînsufleţit a acestuia a fost adus la mal, acolo unde medicii au declarat decesul. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de omor calificat în cazul celor doi copii care au fost înecaţi de tatăl lor, duminică, 8 mai, în râul Siret.

Cercetările penale continuă

„Prin ordonanţa procurorului s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, în forma violenţei în familie. Concluziile preliminare medico-legale au stabilit că decesul celor două victime s-a produs prin înec în apă. Cercetările penale continuă în vederea depistării şi prinderii autorului, dar şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a intervenit decesul celor două victime”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

CITEŞTE ŞI: Bacău. Un tată și-a înecat cei doi copii, după o ceartă cu soția

„Nu era un caz monitorizat de noi, cu vreo depresie severă sau cu ceva asemănător. Dânsul se comporta ca un om normal, lucra la firma Servrut, la o unitate de construcţii de drumuri şi poduri. Săptămâna trecută am discutat de 2-3 ori cu el, în poarta casei. Eu îl cunosc bine pe el şi nu a manifestat un comportament depresiv. Ei (nr.r. Marian şi soţia lui) s-au certat cu o seară înainte. Eu, sâmbătă, am trecut prin sat şi am vorbit cu el, că a făcut o cerere la noi să tragă apa. N-am vorbit cu soţia lui atunci, că n-am văzut-o. N-a zis nimic. Şi ieri dimineaţă m-a sunat mama lui”, a declarat Vişinel Grădinaru, primarul comunei Pânceşti pentru Ziarul de Bacău.

Părinţii sunt devastaţi

Părinţii bărbatului sunt devastaţi după cele întâmplate. N-au bănuit nicio clipă că fiul lor este capabil să-şi omoare copiii. Când s-au trezit cu nepotul cel mare la uşă plângând, s-au dus şi după ceilalţi copii, dar era prea târziu. „Când am ajuns eu cu maşina acasă, a ajuns şi el cu bicicleta. Şi a început să plângă: tataie, tata iar o bate pe mama. Zic lasă bă, tu stai aici la noi. Dar zic, David unde e? Şi nevastă-mea zice stai că mă duc acuş. A fost prea târziu, el deja plecase cu el cu maşina”, a declarat Cristinel Florea, bunicul patern al copiilor.

Pe drumul spre baraj, bărbatul şi-a pus fiul de 4 ani să îşi sune bunicii.

„Zice <>. I-am spus <>. L-am mai sunat, nu mi-a mai răspuns”, spune Mariana Florea, bunica paternă. „Nu e în viaţă. El ţinea mult tare la copii, nu rămâne el fără copii. El ţinea mult la ei, dar şi ea era vinovată”, au declarat părinţii lui Marian. Acesta absolvise Seminarul Teologic de la Roman, judeţul Neamţ, în 1999 şi cânta şi la biserica din sat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here