AUR a sărbătorit Ziua Națională la Alba Iulia. Mesajul lui George Simion: Avem 364 de zile să protestăm împotriva corona, Iohannis, împotriva altor viruși. Acum e sărbătoare

Manifestarea AUR. Sursa foto: George Simion , Facebook
Manifestarea AUR. Sursa foto: George Simion , Facebook

Peste 3000 de români au participat la „Marșul Unirii”,  organizat la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale, de către liderii AUR. Membrii grupului numit „Diaspora Europeană”, a fost prezent la marș.

Ziua de 1 Decembrie a debutat la Alba Iulia cu „Marşul Unirii”, desfășurat pe traseul Gara Alba Iulia – Esplanada Catedralei Încoronării.

„Avem 364 de zile pentru proteste, să protestăm împotriva corona, Iohannis, împotriva altor viruși. Acum e Ziua Națională și e sărbătoare”

Oamenii s-au adunat în zona Gării de dimineață și au mers 6 kilometri pe mai multe străzi din oraș. Ei s-au reunit pe strada Unirii din Cetatea Alba Carolina, potrivit digi24.ro.

„Sunt peste 3000 de români din toate colțurile. Au venit toate filialele și împreună cu voi o să dăm start sărbătorii de 1 decembrie. Avem 364 de zile pentru proteste, să protestăm împotriva corona, Iohannis, împotriva altor viruși. Acum e Ziua Națională și e sărbătoare. Nu organizăm proteste, ci adevărate sărbători naționale”, a spus George Simion.

Cererea pentru aprobarea evenimentului a fost făcută la Primăria Alba Iulia de deputatul AUR de Alba, Daniel Rusu, doar pentru 100 de persoane.

Manifestarea  a fost condusă de liderul AUR, George Simion. Oamenii au scandat lozinci și  au cântat cântece patriotice.

Primii care au plecat în marş au fost aproximativ 100 de români din Diaspora. Ei aveau veste inscripţionate cu textul „Diaspora Europeană” şi purtau steaguri tricolore. Ei au purtat mască de protecţie.

Participanţii la marşul organizat de AUR, au respectat mai puţin măsurile de protecţie, foarte puțini participanți având mască. La această manifestare au participat peste 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe ale ţării, fiind prezent şi copreşedintele AUR Claudiu Târziu.

„Basarabia e România”

Manifestanţii au strigat lozinci unioniste, cum ar fi „Basarabia e România”, „Unire” şi „România n-a avut graniţă la Prut”. Oamenii aveau fulare tricolore şi steaguri tricolore. Un grup de câteva zeci de persoane din Maramureş aveau costume populare tradiţionale zonei si au dansat un joc specific regiunii.

„Marşul Unirii” este un eveniment care are loc de câţiva ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, organizatorul fiind în trecut Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here