UPDATE Liviu Negoiţă şi arhitectul şef al Primăriei Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, au ajuns la DNA pentru a da cu subsemnatul

Acces Press nu plătește chirie

Liviu NegoitaArhitectul-șef al Primăriei Sectorului 3, Ștefan Dumitrașcu, s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul privind construcția ilegală a unor blocuri în zone protejate istoric.

UPDATE Fostul primar Liviu Negoiţă a ajuns la DNA

Fostul primar al Sectorului 3 Liviu Negoiţă a ajuns şi el la sediul DNA, unde este audiat alături de Ştefan Dumitraşcu, în acelaşi dosar legat de blocurile de locuinţe de pe Calea Dudeşti din Capitală. În zonă regimul maxim de înălţime ar fi trebuit să fie de patru etaje, însă Primăria Sectorului 3 a dat autorizaţie pentru un bloc de nouă etaje.

La DNA a fost vineri şi Marius Mihăiță, secretarul Primăriei Sectorului 3, pentru a fi audiat în aceeași cauză. La ieșirea din sediul DNA, el a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzația este de abuz în serviciu.

„Sunt suspect de abuz în serviciu. Autorizaţia a fost emisă în mod legal, alţii zic că nu. Vom depune probe”. Întrebat dacă pentru construcţia blocului au fost dărâmate case, secretarul Primăriei Sectorului 3 a mai spus că „s-au dărâmat acum o sută de ani casele, era un loc gol. Domnul Nicușor Dan este cel care a vrut să ajungem aici. Urmează să vină domnul arhitect şef al Primăriei Sectorului 3”.

Procurorii fac cercetări în legătură cu construcția unor blocuri în zone protejate istoric, fără avize și pe bază de autorizații care ar fi fost emise ilegal. Din cauza acestor construcții, ar fi fost distruse casele din împrejurimi.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că există suspiciuni potrivit cărora lucrările ar fi fost făcute în baza unor autorizaţii emise ilegal şi care au permis distrugerea unor case din zona vizată. Arhitectul şef al Primăriei Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, a ajuns la sediul DNA, după ce în acelaşi dosar a fost audiat şi Marius Mihăiţă, secretarul Primăriei Sectorului 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here