Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a depus plângere la DNA împotriva lui Sorin Oprescu

Arhiepiscopia Romano-Catolică BucureştiArhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a depus la DNA o plângere penală împotriva primarului general Sorin Oprescu şi a oamenilor de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas, acuzaţi de apartenenţă la un grup infracţional, pentru refuzul de a aplica decizia instanţei de demolare a Cathedral Plaza.

Sorin Oprescu şi cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti de apartenenţă la un grup infracţional organizat, iar funcţionarii publici sunt acuzaţi şi de abuz în serviciu, pentru ”refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza şi de a proceda la demolarea imediată a acesteia şi la refacerea parcului public existent anterior”.

”Grupul infracţional urmăreşte cu consecvenţă obţinerea unui câştig material de circa 70 milioane de euro, echivalent al valorii estimate a clădirii ilegale (conform informaţiilor din piaţă), prin menţinerea acesteia în fiinţă şi eventuala sa punere în funcţiune, astfel încât aceasta să poată fi valorificată ulterior”, arată Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti în plângerea penală depusă la DNA.

Clericii mai spun că, potrivit sentinţei civile nr. 2520/28.06.2012 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, primarul general al Capitalei este obligat să emită actul administrativ de demolare a construcţiei construite ilegal în vecinătatea Catedralei Sfântul Iosif. ”Singurul demers legal îndeplinit de Sorin Oprescu a fost emiterea, la opt luni după decizia irevocabilă, în septembrie 2013, a unei hotărâri privind «efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităţilor de desfiinţare a construcţiei imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor şi determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate». Primăria Capitalei nu a avut prevăzute în bugetul municipiului pe anii 2013, 2014, 2015 sumele aferente demolării propriu-zise, invocându-se tot felul de motive neîntemeiate sau chiar aberante (de exemplu, că prin desfiinţarea construcţiei ilegale s-ar dărâma Catedrala Sf. Iosif) prin care să se justifice refuzul de a-şi îndeplini obligaţiile legale”, se mai arată în plângerea penală depusă de ARCB.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti mai reclamă şi faptul că în Primăriei Bucureşti ”s-a format un grup infracţional organizat, asociat cu Ioannis Papalekas şi Dragoş Bîlteanu, cei care au creat un circuit financiar funcţional, în paralel, la Bucureşti şi la Nicosia, prin care banii de la SIF-urile româneşti au fost spălaţi prin SIF-uri cipriote şi reinvestiţi în proiecte imobiliare din România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here