Arafat, anunţ despre RESTRICŢII pentru sărbători: Oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), medicul Raed Arafat, a comentat, joi seară, 2 decembrie, situația epidemiologică din România, făcând referire la măsurile ce trebuie luate chiar înainte de Crăciun.

„Vin sărbătorile, cu siguranță toată lumea dorește sărbători ca înainte. Oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă”, a precizat, printre altele, Raed Arafat.

CITEŞTE ŞI: Rafila, la un pas să-l dea AFARĂ pe Arafat: Un stat nu trebuie să funcţioneze în legătură cu o anumită persoană!

Raed Arafat face noi anunțuri cu privire la ce se va întâmpla în România din punct de vedere epidemiologic, în contextul pandemiei de coronavirus. În primele două săptămâni ale lunii decembrie, autoritățile urmează să stabilească ce restricții se vor aplica în contextul sărbătorilor de iarnă. Deși este foarte devreme pentru a face preconizări legate de felul în care va evolua valul de infectări cu SARS-COV-2, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut câteva observații pe această temă.

Situaţia analizată până pe 15 decembrie

„Cred că va trebui să fie analizată (n.r. situația răspândirii virusului SARS-COV-2) cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia”, a transmis, recent, șeful DSU, întrebat fiind despre noi restricții ce s-ar putea aplica în contextul evenimentelor organizate cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou.

În acest context, chiar dacă „vin sărbătorile și cu siguranță toată lumea dorește sărbători ca înainte”, șeful DSU a subliniat că „oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă”.

„Cel puțin la nivel înalt, s-a vorbit de vaccinare continuă. Vin sărbătorile, cu siguranță toată lumea dorește sărbători ca înainte. Oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă. Nu-mi place să comentez pe linie politică. Dacă nu erau convinși că nu trebuie măsuri, nu se luau. Faptul că s-a investit în vaccinare, înseamnă că lumea la vârf era convinsă”, a mai spus Raed Arafat, șeful DSU.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.