ANPC, veşti proaste pentru buzunarele românilor: Facturile vor fi URIAŞE!

curent electric
Contoarele vo fi citite lunar

Românii aveau mari speranțe că valoarea acestora va scădea considerabil, însă Horia Constantinescu, șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat că ele vor fi în continuare mari.

Acest lucru nu este din cauza furnizorilor sau a erorilor de calcul, ci din cauza evoluției pieței energiei.

CITEŞTE ŞI: Facturile URIAŞE, reclamate direct la şeful ANPC: Doar mesaj, fără apeluri video sau audio!

„Ideea lansată de furt are ca element constitutiv al acestei eventuale infracţiuni intenţia. Niciunul dintre operatorii economici nu a putut fi tras la răspundere pentru intenţia de a fura consumatorii. Faptul că unele dintre norme şi unele dintre aplicaţiile lor nu au putut ţine pasul cu aşteptările consumatorilor cred că au fost unele dintre elementele importante ale disfuncţionalităţii pieţei. Au fost cazuri în care mare parte a consumatorilor au fost şocaţi primind facturi cu mult mai mult faţă de ceea ce aceştia erau obişnuiţi.

Dezamorsarea pieţei

Trebuie să dezamorsăm piaţa de această tensiune artificial creată. Consumatorii să înţeleagă că suntem autorităţi care veghează să nu fie furaţi. (…) Nu este o rea intenţie a marii majorităţi a furnizorilor de utilităţi. Evoluţia preţurilor nu ţine de aceştia. Majoritatea facturilor, în afară de ajutorul plafonării şi compensării, vor avea valori mai mari decât erau aceştia obişnuiţi până acum. Nu înseamnă că cineva fură, ci că aşa a evoluat piaţa”, a subliniat preşedintele ANPC.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here