ANAF casează trei scanere americane şi repară 12 româneşti. Niciun scanner funcţional în vămi

ANAF va casa 3 sisteme mobile de scanare în vamă, din cele 15 pe care le deține, toate nefuncționale de mai mulți ani

ANAF va casa trei sisteme mobile de scanare în vamă, din cele 15 pe care le deține, toate nefuncționale de mai mulți ani. Pentru celelalte 12 va contracta serviciile de mentenanță necesare pentru a le repune în funcțiune.

Potrivit profit.ro, în acest moment, toate echipamentele de scanare mobilă deținute de ANAF sunt nefuncţionale. Acestea sunt: sistemul mobil pentru scanarea cu radiații gamma a camioanelor și containerelor, produs în varianta constructivă 1M și 1 MC – producător MB Telecom, România Roboscan 1M – 5 bucăți, an de fabricație 2008, Roboscan 1MC – 7 bucăți, an de fabricație 2010 și 2012, autospecială cu sistem de examinare a autovehiculelor grele, cu radiații gamma, Mobile Imaging System – MIS tip Rapiscan 4200 – producător Rapiscan Security Products, SUA MIS – 3 bucăți, an de fabricație 2003

Potrivit sursei citate, echipamentele, sistemele și instalațiile de scanare a camioanelor şi containerelor necesare Direcției Generale a Vămilor vor putea fi utilizate în aproximativ 6 luni de la data semnării contractelor de mentenanţă, este puțin probabil ca acestea să fie repuse în funcțiune mai devreme de începutul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ