Alexandru Rafila face anunțul: Când va deveni obligatoriu certificatul verde

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca certificatul  COVID să devină obligatoriu. Astfel, trebuie să existe creștere de 3 săptămâni a numărului de cazuri de coronavirus iar incidența să fie de 1,5.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a dat detalii privind proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde,  la care se lucrează, potrivit digi24.ro.

„Principiul de introducere a acestui certificat este următorul: e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori. De ce acest indice? Pentru că, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creștere care a continuat timp de 16 săptămâni. Practic, probabil că un astfel de document trebuia să fie introdus la începutul lunii august și probabil că în relativ scurt timp am fi renunțat la el pentru că nu mai aveam situația, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită, și în perioade de creștree s-au introdus relaxări”, a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu, „în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreștere, nu e condiționat de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită și de scăderea sub o anumită incidență cumulată în ultimele 14 zile. 1, această valoare a fost discutată”, a mai spus ministrul Sănătății.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.