ALERTĂ Mai multe explozii la aeroportul şi metroul din Bruxelles. Cel puţin 34 de morţi

BruxellesMai multe explozii s-au produs marți dimineață la aeroportul internațional din Bruxelles dar şi la metroul din Capitala Belgiei, care a fost închis, potrivit presei belgiene. Deocamdată, bilanţul deflagraţiilor se ridică la cel puţin 34 de morţi.

Martorii au declarat că au „simţit ” undele de şoc provocate de explozii şi cred că deflagraţiile au avut loc la ghişeul de check-in de pe aeroportul Zaventem pentru cursa American Airlines, la ora locală 8,00 dimineaţa (9,00 – ora României), relatează Daily Mail. Potrivit unui martor citat de postul de televiziune RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.

Klaus Iohannis despre exploziile de la Bruxelles: „terorismul a rămas în inima Europei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi dimineaţa la Palatul Cotroceni că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat terorist pe Aeroportul din Bruxelles, „terorismul a rămas în inima Europei”.

„Specialiştii spun că este foarte probabil să fie un atentat terorist. Noi suntem îngroziţi şi întristaţi şi folosesc acest prilej pentru a exprima întrega compasiune şi condoleanţe celor loviţi de acest incident, autorităţilor belgiene, poporului şi cred că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat, arată că terorismul a răma în inima Europei. Suntem extrem de îngrijoraţi şi vom urmări cu atenţie evoluţia de la Bruxelles”, a spus preşedintele, în deschiderea ceremoniei de marcare a Zilei Internaţionale a Francofoniei.

CITEŞTE pe Europeanul.org mai multe amănunte despre exploziile de la Bruxelles

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.