sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAgresorii vor purta brăţări electronice! Ce spune ministrul de Interne

Agresorii vor purta brăţări electronice! Ce spune ministrul de Interne

-

Agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS. Ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL), a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că brățările electronice pentru or fi folosite peste nouă luni.

Este vorba despre un proiect pilot care va fi implementat în trei județe și în București, a precizat Bode.

CITEŞTE ŞI: Amendă de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă. Ce spune ministrul Bode

Atunci când se emite un ordin de protecţie, persoana supravegheată va primi o brăţară electronică care îi va monitoriza mişcările prin GPS. Dacă va depăşi limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenţia să fie cât mai rapidă. Şi victima va avea asupra sa o brăţară electronică, pentru ca Poliţia să o poată găsi şi alerta.

Guvernul a aprobat miercuri operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, în conformitate cu prevederile legii aprobate anul trecut. Prin investiția aprobată de miniștri vor fi cumpărate sisteme informatice, aplicații și echipamente de comunicații.

15.000 de kituri până în 2025

„Suma prevăzută este de 32 de milioane, care va asigura, pentru început, achiziția a 964 de kituri de monitorizare și a infrastructurii hardware și software pentru următorii 3 ani. Până în 2025, efortul bugetar va include achiziția unui număr total de 15.000 de kituri pentru monitorizarea electronică”, a explicat Lucian Bode.

Sistemul va fi implementat în trei județe și în Capitală. „După ce realizăm această aceste achiziții vom operaționaliza acest proiect în 3 județe și în municipiul București… Încă nu am luat o decizie. Sunt mai mulți factori care vor concura la o decizie. Vrem să avem, pe de o parte, județe cu un număr ridicat de astfel de situații. În același timp, vrem să vedem și cum ne descurcăm cu semnalul în zone îndepărtate, vom lua cu siguranță un județ de la granița României și sunt mai mulți factori care vor concura la decizia finală pe care noi o vom prezenta public”, a adăugat Bode.

Primele brățări vor fi folosite spre finalul anului. „Cu siguranță vom avea acest proiect pilot implementat în a 2-a parte a anului 2022”, a precizat ministrul de Interne. Potrivit statisticii, aproape 45.000 de cazuri de violență în familie au fost înregistrate în România în primele 11 luni ale anului 2021.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...