Adina Vălean, acceptată de președintele Comisiei Europene pentru funcția de comisar pentru Transporturi

Adina Vălean va fi audiată în Comisia pentru transporturi a Parlamentului European joia viitoare
sursa: Google

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european din partea României.

„România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al „Mecanismului pentru Interconectarea Europei”, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Comisiei Europene.

Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României. Ea va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ