FOTO VIDEO Acuzații grave după accidentul de metrou din 26 ianuarie. Un soft „din China, venit via Turcia”

accidentul de metrou din 26 ianuarie

Unitatea Sindicatul Liber din Metrou și angajați ai Metrorex au lansat miercuri acuzați grave referitoare la accidentul de metrou din 26 ianuarie, când o garnitură s-a înfipt în parapet la Depoul Berceni.

Una dintre cauzele incidentului de la metrou din ianuarie, când două vagoane au sărit de pe şine în depoul Berceni este un software care a menţinut alimentarea vagoanelor, iar toate trenurile s-au comportat similar în timpul testelor efectuate după accident, au declarat angajaţi ai Metrorex.

Angajaţii au precizat, în cadrul unei acţiuni a sindicatului din companie desfăşurată la depou, că este vorba de un software „din China, venit via Turcia”, care face ca trenurile să se alimenteze singure. ”Cei care au semnat contractul și cei care au semnat recepția pentru aceste trenuri să răspundă. Sunt probleme și de ordin mecanic, și de ordin electronic la trenurile CAF, dar nimeni nu e tras la răspundere. Șase vagoane înseamnă șase milioane de euro, sunt banii românilor aici”, a declarat Ion Rădoi, președintele USLM.

Nici acum, la aproape două luni de la incident, trenul nu a fost dat jos de pe șine. Primul vagon este avariat total și nici celelalte nu arată prea bine, fiind greu de crezut că vor mai putea fi puse în circulație. Din cauza accidfentului, nici acum nu s-a reluat alimentarea cu apă la Depoul Berceni, iar ventilația funcționează defectuos.

Precizările Metrorex referitoare la accidentul de metrou din 26 ianuarie

Replica Metrorex referitoare la accidentul de metrou din 26 ianuarie nu a pregetat să apară. ”Evenimentul petrecut pe data de 26 ianuarie 2019 se află în atenția conducerii Metrorex. La acea dată, un tren de metrou remorcat de către o locomotivă, aflat în activitate de manevră în depoul Berceni, a fost implicat într-un incident. Evenimentul face subiectul unei cercetări efectuate de către o comisie numită de AGIFER. Cercetarea efectuată de către Agenția de Investigare Feroviară Română – (AGIFER), conform reglementărilor legale în vigoare, se află în desfășurare. Metrorex nu a primit până la acest moment concluziile instituției abilitate. Pentru a nu interveni în ancheta aflată în curs, conducerea Metrorex nu poate face supoziții cu privire la cauza producerii evenimentului”, se arată în comunicatul semnat de directorul general Dumitru Șodolescu.

Conducerea Metrorex ține să precizeze că trenul implicat în incident nu circula cu călători și nu a fost pusă în pericol siguranța acestora. ”În activitatea curentă de circulație a metroului cu călători nu se poate produce un astfel de incident, întrucât condițiile desfășurării activității de manevră sunt total diferite, față de circulația trenurilor cu pasageri. După finalizarea raportului comisiei de investigare a AGIFER, conducerea Metrorex va dispune acțiuni în consecință. Rezultatul anchetei va fi făcut public conform prevederilor legale. Circulația trenurilor de metrou cu călători se desfășoară în condiții de siguranță. Societatea respectă reglementările și normele în vigoare. Atât Metrorex cât și instituțiile cu atribuții în controlul activităților privind siguranța circulației, verifică în permanență respectarea procedurilor, iar eventualele accidente/incidente produse în circulația trenurilor cu călători sunt investigate de Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER. În urma acestor investigații rezultă, dupa caz, recomandări de siguranță care sunt puse în aplicare de către Metrorex”, se încheie comunicatul Metrorex referitor la accidentul de metrou din 26 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

*