BREAKING Accident la metrou. În Depoul Berceni un tren a lovit parapetul și a deraiat

accident la metrou

Un nou accident la metrou s-a produs sâmbătă dimineață, când un tren a lovit parapetul de protecție în Depoul Berceni și a deraiat, a anunțat Metrorex.

”O locomotivă care conducea un tren de metrou în depoul subteran din Berceni s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevră.  Trenul nu circula cu călători și nu a fost pusă în pericol siguranța circulației. Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanșa o anchetă internă. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară conform graficului”, a anunțat Metrorex acest accident la metrou.

Pompierii au sosit imediat la fața locului și se fac investigații. Mecanicul de locomotivă este rănit și a fost preluat de ambulanța SMURD.

Accident la metrou. Ce spune directorul Metrorex

Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că, sâmbătă, un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

„Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, în hală, din cauza condiţiilor meteo. S-au făcut manevre pentru a-l introduce în depou. Din păcate, trenul de metrou a intrat în tracţiune şi a tras după el locomotiva. (…) Trebuia garat afară. Nu l-am putut gara afară din cauza gheţii. S-a luat decizia să fie garant în depou. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informaţiile şi se desfăşoară operaţiunile, cercetarea conform operaţiunilor legale în vigoare. N-aş zice că este defecţiune tehnică. S-ar putera să fie o manevră greşită. (…) Vatmanul prezenta o contuzie şi preventiv a fost dus la Spitalul Baltasar. Dispecerul, conform procedurilor, a anunţat ISU – nu avea de unde să ştie dacă s-a întâmplat ceva. ISU a ajuns foarte repede şi s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu ştiu (cât experienţă are mecanicul de locomotivă – n.red.), dar toţi mecanicii de locomotivă sunt cu experienţă. Nu ştiu (cât le va relua să repună trenul în circulaţie – n.red.). Circulaţia se desfăşoară normal”, a afirmat Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, despre acest accident la metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ