Accident aviatic în poligonul Smârdan. Un avion F-16 a pierdut în zbor un rezervor extern de combustibil

sursa: Wikipedia

Accident aviatic la un antrenament de zbor la Baza militară de la Mălina-Smârdan, în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol. Un avion F-16 a pierdut în zbor un rezervor extern de combustibil.

Marți, 13 iulie, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, jud. Galaţi.

„Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, a transmis Statul Major al Forţelor Aeriene.

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here