luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaZiua Universală a Iei, recunoscută oficial de Primăria din Vancouver

Ziua Universală a Iei, recunoscută oficial de Primăria din Vancouver

-

Primăria din Vancouver a proclamat 24 iunie Ziua Universală a Bluzei Tradiţionale Româneşti, dovadă a aprecierii autorităţilor canadiene pentru comunitatea română şi canadiană de origine română, fiind totodată un semn prin care este recunoscut patrimoniul cultural artistic şi identitar românesc.

La data de 20 iunie 2024, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Primăriei oraşului Vancouver, vice-primarul Lenny Zhou a înmânat consulului general al României, Gabriel Rotaru, o Proclamaţie, prin care primarul Ken Sim, în numele Consiliului Municipal, proclamă ziua de 24 iunie 2024 drept Ziua Universală a Bluzei Tradiţionale Româneşti/ Universal Day of the Traditional Romanian Blouse.

Ziua Universală a Iei, sărbătorită de Sânziene

La eveniment a participat întreaga echipă a Consulatului General, alături de personalităţi reprezentative ale comunităţii româneşti din zona metropolitană a oraşului Vancouver, mai concret, conducerea Camerei de Comerţ Româno-Canadiană din British Columbia (BCRCCC- British Columbia Romanian Canadian Chamber of Commerce), membri ai grupului Tezaur Românesc, mass-media locală de limbă română (Rompost TV).

Prin acest demers de o simbolistică aparte pentru românii şi româno-canadienii din jurisdicţia consulară, Primăria Vancouver, B.C. se alătură altor instituţii şi organizaţii internaţionale care au recunoscut, în mod oficial, Ziua Universală a Bluzei Tradiţionale Româneşti/ Ziua Universală a Iei, celebrată anual în ziua de 24 iunie, care reprezintă Sărbătoarea Sânzienelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...